У Харкові відновили польоти АН-26Ш вперше після катастрофи з курсантами (ВІДЕО)

Польоти літака АН-26Ш у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба вперше відновили після катастрофи у вересні.

Про це повідомила пресслужба вишу на офіційній сторінці у Facebook та оприлюднила відповідне відео. Наразі йдеться лише про командирські польоти у Чугуєві (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"Після тривалої зупинки польотів літак АН-26Ш знову в небі! Основним завданням командирських тренувальних польотів, що наразі тривають, є підготовка льотного складу до виконання польотів з одним вимкненим та задросельованим двигуном", – йдеться в повідомленні.

Що стосується польотів з курсантами, то їх мають поновити вже навесні 2021 року, розповів "Суспільному" речник університету Олег Кошовий. Він уточнив, що йдеться про кінець березня або початок квітня.

"Основною метою командирських польотів є підтримання на високому рівні та удосконалення навичок керівного складу в організації, проведенні та забезпеченні польотів", – додав заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко.


Як повідомляв OBOZREVATEL:

авіакатастрофа з літаком ЗСУ АН-26Ш трапилася о 20:45 25 вересня. Літак розбився під час заходу на посадку.

Унаслідок 25 осіб загинули на місці, один курсант помер у лікарні, ще один вижив.

28 жовтня на засіданні Кабінету міністрів заявили, що трагедія трапилася через системне порушення правил польотів, недостатню підготовку екіпажу до нештатних ситуацій та технічні проблеми.

Що стосується ремонту літака, то в ньому не було знайдено ніяких порушень.

15 лютого суд продовжив тримання під вартою екскомандира військової частини Чугуєва В'ячеслава Глазунова і керівника польотів Олександра Жука до 18 березня. Обоє є підозрюваними у справі щодо катастрофи АН-26Ш.

За матеріалами: OBOZREVATEL

Добавлено: 19-02-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх