Як в Дніпрі записатися на вакцинацію від COVID-19

У Дніпрі та області набирає обертів перший етап загальної вакцинації від коронавируса.

Фахівці рекомендують жителям вже зараз стати в чергу на щеплення. Як це зробити, дізнавався Відкритий.

Нагадаємо, що в Дніпропетровській області, як і по всій країні продовжують поетапно прищеплювати медиків, а також людей, які знаходяться в зоні ризику.

За словами експертів, зовсім скоро планується перехід до другого етапу вакцинації. Тому жителям регіону вже зараз рекомендують встати в електронну чергу. На сьогодні зробити це можна через сайт і мобільний додаток «Дія» або ж через національний контакт-центр МОЗ України.


У першому випадку потрібно зайти і авторизуватись на сайті, після чого вибрати розділ «Запис до листа Очікування вакцінації від COVID-19». Далі потрібно вказати там сферу своєї діяльності і місце, де б ви хотіли зробити щеплення. Коли підійде ваша черга, прийде спеціальне повідомлення. Вакцинацію проводять безкоштовно.

«Мінціфри вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в" Дії ". Українцям в електронній черзі запропонують записатися в пункт щеплення, вибравши конкретну дату і час візиту відповідно до етапу, який визначений дорожньою картою вакцинації », - цитують в прес-службі відомства слова віце-прем'єр-міністра цифровий трансформації Михайла Федорова.


Михайло Федоров

У другому випадку необхідно зателефонувати за номером 0 (800) 60-20-19 та назвати оператору свій Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта. Після цього - вибрати місце, де ви хочете зробити щеплення.

Також фахівці відзначають, що є група людей, яким не потрібно записуватися на вакцинацію (вони потраплять на неї автоматично):
  • медики,
  • педагоги,
  • соцпрацівники,
  • військовослужбовці,
  • рятувальники,
  • прикордонники,
  • працівники Нацполіціі і Нацгвардії,
  • вихованці інтернатів та підопічні будинків престарілих.
В даний момент в Дніпропетровській області в чергу на вакцинацію вже записалися більше 15 тисяч осіб.

Добавлено: 12-03-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх