Щеплення від COVID у Запорізькій області буде проводитись 4 вакцинами, - ОДА

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Кулинич, вакцина доступна в усіх пунктах щеплення в необхідному обсязі. Це вакцини: Astra Zeneca, Pfizer-BioNTech і CoronaVac. Таокж 21 липня надійшла вакцина Moderna.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

-  Всі вакцини довели свою ефективність. Всі вакцини однаково рятують життя. Тому вибір лише один – треба робити щеплення, а не обирати якусь певну вакцину, - наголосив Олексій Кулинич.

Також він повідомив, що запоріжці мають змогу зробити щеплення на трьох платформах. Це стаціонарні пункти щеплення, центри масової вакцинації та мобільні бригади медиків.

Центри масової вакцинації працюватимуть кожного дня – 7 днів на тиждень. Пункти щеплення, які відкриті у кожній громаді, працюватимуть по буднях.

Наразі, коли стартував 5 етап вакцинації, робити щеплення від COVID мають змогу всі охочі віком від 18 років.

- Краще зробити щеплення, аніж потім лікуватися та наражати на небезпеку себе, свою родину та медиків. Темпи вакцинальної кампанії необхідно нарощувати, для цього у нас є всі можливості. Керівники громад мають бути провідниками вакцинальної кампанії та відповідати за хід імунізації населення на територіях, - підкреслив, підбиваючи підсумки, голова облдержадміністрації Олександр Старух
Добавлено: 22-07-2021, 07:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх