Украина согласилась на большой обмен военнопленных на боевиков

87 военнопленных обменяют на 309 боевиков

Украинская сторона готова на обмен пленными с боевиками. Об этом написала член гуманитарной подгруппы Трехсторонней контактной группы по урегулированию конфликта на Донбассе - первый заместитель председателя ВР Ирина Геращенко в Facebook. 

"Мінськ. Гуманітарна підгрупа...

...В присутності ОБСЄ підтвердили передану днями пропозицію щодо негайного звільнення заручників, ми вимагаємо звільнити 87 українців , чиє місцезнаходження нами встановлене.

Українська сторона в рамках компромісу готова звільнити 309 осіб, аби тільки витягти наших.

Важливо, що ОРДЛО вже не заперечує утримання 87 українців зі списку 144, ми важко знаходимо інформацію про кожного й боремося за їх включення в списки.

Також ми чітко стоїмо на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО мають бути виключені всі ті, хто не має жодного відношення до війни на Донбасі. Чекаємо відповіді на наші офіційні компромісні пропозиції, які повністю базуються на мінських угодах.

Камінь спотикання: це вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дії мінських угод, тому це неприйнятно..." - написала Геращенко.

Также первый зампредседателя украинского парламента сообщила, что украинским пленным уже были переданы письма и посылки от их семей на окупированные территории. 

Добавлено: 7-09-2017, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх