Телебачення в Дніпрі знову стане безкоштовним

В Україні вирішили запустити безкоштовне цифрове телебачення. Жителі всієї країни матимуть доступ як мінімум до 12-ти телеканалам. Для цього держава виділить 490 млн грн.

Про це повідомив глава Міністерства цифровий трансформації України Михайло Федоров на брифінгу за підсумками засідання РНБО.

Зараз багато українців не дивляться вітчизняні телеканали. І справа не тільки в епосі інтернету. По-перше, відбулося кодування супутника, а по-друге, не кожен має можливість придбати новий тюнер і підписати договір з провайдерами. В результаті - одні громадяни перейшли на російські телеканали, інші взагалі перестали дивитися телевізор. І щоб повернути глядачів на українське ТБ в Мінціфре запропонували створити цифровий Multiplex MX-7 з безкоштовним доступом до державних каналів і «Громадському ТБ».

Очікується, що вже до кінця 2021 року доступ до якісної цифрового мовлення MX-7 буде на 95% підконтрольної території України. Жителям країни стануть доступні не менше 12 телеканалів.

Оператором мультиплексу визначено державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Для отримання сигналу користувачам знадобляться антени, які напевно, залишилися у багатьох і цифрові тюнери.

За матеріалами: 056.ua
Добавлено: 21-05-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх