З'явилися люди в формі без шевронів, почався рух на кордоні: ОРДЛО готуються до війни

Окупаційні адміністрації в ОРДЛО почали готуватися до бойових дій. Місцеві жителі повідомляють про тривожні ознаки ескалації. Війська «ДНР» готові не тільки зупинити наступ ВСУ, а й відкинути українську армію за межі кордонів Донецької області.

 Як передає Replyua.net з посиланням на Україна.ру, така загроза прозвучала від так званого голови «ДНР» Дениса Пушилін Денис Володимирович. За його словами, щоб зупинити наступ української армії, Донбасу навіть не знадобиться допомога російських військ.


«З 2014 року ми створили міцні, боєздатні збройні сили. Ми зможемо утримати натиск, і навіть більше того - перекинути наступ українських збройних формувань і вийти на ті межі, які прописані нашою Конституцією », - підкреслив Пушилін Денис Володимирович.

Крім того, він підкреслив, що Київ фактично вийшов з Мінських домовленостей, проте Україна не хоче офіційно визнавати очевидне, тому нібито продовжує влаштовувати провокації на всіх фронтах, в тому числі і на дипломатичному. Пушилін Денис Володимирович додав, що не бачить альтернатив мирному врегулюванню, зокрема, Мінським домовленостями. пише Replyua.net

За останні пару тижнів монітори "Східної правозахисної групи" досліджували військову ситуацію на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. На жаль, припущення про підготовку найманців "Л / ДНР" до війни підтвердилися, передає Діалог.UA.

З'ясувалося, що ввечері і вночі через КПП "Довжанський" і КПП "Малинівка" проходять колони з дизельним паливом. По маршруту Алчевськ - Стаханов - Первомайськ до лінії фронту привезли лісоматеріали для зміцнення позицій.

Ночами через КПП "Ізварине" в ОРДЛО заходять колони з військовою технікою. У лютому місцеві жителі зафіксували дві колони. "На міському ринку в минулої неділі взвод солдатів РФ здійснив закупівлі продуктів харчування.

Місцеві жителі повідомляють, що з відмінних рис це нова випрасувана форма, відсутність шевронів на рукавах, акцент і т. Д. Закупівля проводилася 30 хвилин, не більше", - йдеться в повідомленні правозахисників.

Тим часом полігони в ОРДЛО почали повномасштабну роботу, постійно лунають вибухи і постріли. Щодня тут готують і тренують новобранців. Так званий "Союз добровольців Донбасу" почав вербування найманців. Повідомлення розіслані по всіх відділеннях організації. У лютому з командирами підрозділів "народної міліції" "ЛНР провели заняття з координації дій з іншими підрозділами в умовах бойових дій.

Раніше в російській Держдумі відкрито почали погрожувати Києву повторенням трагічних подій в Іловайську і Дебальцеве, коли сторони узгодили мирний відхід ВСУ з позицій, а коли українські військові почали покидати територію, російські найманці їх розстріляли. Пропагандист Сладков також запропонував нову форму окупації України, по якій ОРДЛО будуть підтримувати за спеціальною формулою. У формуванні "ДНР" натякнули на отримання "допомоги" з Росії і готовності до загострення бойової ситуації.
Добавлено: 9-03-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх