Між Байденом і Зеленським існує серйозна криза довіри – експосол у США (ВІДЕО)

Між Україною і США існує криза довіри на найвищому рівні, сам це і є причиною відсутністю контактів між главами держав Володимиром Зеленським і Джозефом Байденом.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив надзвичайний і повноважний посол України у США у 2015-2019 роках Валерій Чалий.

“Можливо, якби сьогоднішня влада наша, насамперед президент, виконували і були успішні в тому, що вони заявляють, то, в принципі, можливо, і не потрібна була така підтримка. А ми бачимо серйозні проблеми, які я називаю кризою довіри на найвищому рівні. Давайте відкритим текстом говорити. Тому що проблему не вирішиш, якщо її не назвати. Я чую, мої колеги-дипломати, які діючі сьогодні, вони пояснюють: немає у нас розмови президентів України і США, тому що дуже переобтяжений президент США, пандемія у світі… Все рівно вони переговорять”, – заявив дипломат.

“Слухайте, кого ви дурите? Навіщо ви з народом, зі спеціалістами, з експертами говорите нечесно? Правда полягає в тому, що є криза довіри нового президента США Джозефа Байдена до президента Зеленського. Чому вона виникла, як вона виникла – це інше питання. Я не хочу зараз вдаватися в подробиці. Але зараз перше завдання – подолати цю кризу довіри. Ми намагаємося допомогти українському президенту, тому що це не для президента, а для всієї країни. І така ж сама історія всередині країни. Я вже не раз казав. Я прийму все: неефективність, яку можна виправити, непрофесіоналізм, якому, дай Боже, навчаться. Я можу прийняти це. Я не приймаю тільки одного – брехню з тими людьми, які знають матеріальну частину, що називається. Це неповага до людей, якщо ти нечесно говориш з суспільством, нечесно говориш з партнерами”, – додав Чалий.


Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив Байдена на святкування 30-річчя Незалежності України.

Крім того, відомо, що Офіс президента України готує телефону розмову з Байденом та візит Зеленського до США.
Добавлено: 11-03-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх