За 2 роки в тимчасово окупованому Криму зафіксували 162 випадки тиску на журналістів

Організація Zmina зафіксувала 162 випадки тиску на журналістів в окупованому Криму за останні два роки. Йдеться про кримінальні переслідування, викрадення журналістів, адміністративні протоколи, обшуки їхніх помешкань та погрози в інтернеті. Цю цифру під час відкриття фотовиставки «За об’єктивом: культура у вирі війни» озвучила менеджерка проєктів Центру прав людини Zmina Вікторія Нестеренко.

За її словами, у цю статистику ввійшли кримінальні переслідування, викрадення журналістів, адміністративні протоколи, обшуки їхніх помешкань, погрози в інтернеті.

«У перші два тижні російської агресії на півострові окупаційна влада знищила незалежну журналістику. “Зелені чоловічки” приходили в офіси медіа, розшукували журналістів з тим, щоб вони почали працювати на Росію та продукувати російську пропаганду окупаційної влади», — нагадала Вікторія Нестеренко.

Нагадаємо, Паноптикон повідомляв, що триває акція підтримки політв'язнів «Листи до вільного Криму».

Згідно з акцією, можна надіслати листи політв'язням на фізичну адресу або онлайн з 19 лютого до 19 травня включно. Це потрібно для того, щоб підтримати людей, яких незаконно засудили росіяни. Листи можна писати анонімно.

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, станом на 19 лютого 2024 року росія тримає в неволі 208 кримських політв’язнів, 125 з них – кримські татари.

Алгоритм про те, як написати лист, доступний за посиланням:
https://zmina.info/instructions/branczi-kremlya-yak-napysaty-lysta-politvyaznyu/

Поштова адреса (надсилання за кошти відправника): Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001
Email: [email protected]
Фото: Ілюстративне
Крим, журналісти, права людини, люди, допомога
Добавлено: 6-05-2024, 16:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх