Любителям пива не пощастило: раків, омарів та інших мешканців вод заборонили варити

У Британії підпишуть новий закон Про захист тварин

Стало відомо про те, що у Великобританії на рівні закону захищатимуть раків і омарів. Тепер їх не можна готувати живцем, інакше це буде Карано.

Справа в тому, що не так давно в Британії надійшла пропозиція почати захищати морських мешканців, яких люди звикли готувати відразу, живими, і зараз все вийшло вже на новий рівень.



У парламенті країни вже зареєстрували даний законопроект, який забороняє варити живцем омарів, раків, восьминогів та інших подібних тварин. Такий спосіб готування назвали нелюдським.

Тепер, якщо жителі Британії захочуть приготувати десь омарів, раків або восьминогів, їх потрібно буде перед цим чимось оглушити або заморозити. Вважається, що ці способи менш жорсткі, і є прийнятними.



Рак-самітник, фото Pxhere

Як тільки законопроект буде підписаний, а статися це має зовсім скоро, Великобританія стане четвертою країною в світі, де буде введена дана заборона. Станом на сьогоднішній день він діє всього в трьох країнах, а саме - Норвегія, Нова Зеландія, а також Швейцарія.


восьминіг, скріншот з відео

Згідно зі статистикою, у Великобританії щорічно виловлюють близько 73,6 тисяч тонн ракоподібних, а також 12,1 тисяч тонн головоногих молюсків. Мета нового законопроекту захистити тварин, а також затвердити покарання за посягання на їх свободу і життя. Крім того, влада хоче заборонити заробляти на них через неконтрольований продаж.

Нагадаємо, в окупованому Криму річки вийшли з берегів через сильні зливи, жителів евакуюють. Вже затопило кілька населених пунктів, на місці працюють рятувальники.

За матеріалами: Знай.ua 
Добавлено: 14-07-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх