У Запорізькій ОДА заявляють, що музей козацтва набуває 100% безбар’єрності

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух разом з групою запоріжців з інвалідністю, які були представлені громадськими організаціями “Українське товариство сліпих” , Всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Соціальний вектор”, Запорізький обласний конгрес інвалідів, ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" та вченими ЗНУ особисто перевірили та оцінили якість інклюзивної складової реконструйованих об'єктів на Хортиці. Учасники заходу обійшли Козацьке коло, пройшлися Тарасовою стежкою та піднялися на Курган національної єдності.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

"Оглядаючі скульптури та путівники, учасники заходу висловили задоволення з того, що паралельно з текстом Брайля, інформацію можна отримати завдяки кюаркодам. Адже сьогодні за словами учасників майже всі люди з маломобільних груп мають мобільні телефони з відповідними функціями зчитування. А це набагато полегшує отримання історично-довідкової інформації та, відповідно, збільшує задоволення від перебування на Хортиці", - говориться на сайті ЗОДА.

Після прогулянки Тарасовою стежкою та сходження на Національний курган єдності, учасники заходу залишилися задоволені якістю огорожі, але висловили побажання з часом запустити човникові електроскутери, що полегшить сходження. Побажання знайшло підтримку у голови ОДА Олександра Старуха та генерального директора Національного Заповідника “Хортиця” Максима Остапенка.

Учасники “тестування” висловили побажання щодо налагодження більш якісного транспортного забезпечення. Адже не всі мають власні автомобілі.

А найбільшим об'єктом, що викликав одноголосне схвалення, стала вбиральня, спроєктована для людей з особливими потребами. Підсумовуючи майже півторигодинне спільне тестування елементів інклюзії на реконструйованих об´єктах, голова ОДА Олександр Старух подякував учасникам заходу за проведену експертизу:

- Нам важливе кожне ваше зауваження. Вони будуть опрацьовані і надіслані проектантам у найкоротші строки. І, відповідно, знайдуть своє відображення у проінспектованих нами сьогодні об'єктах. Обласна адміністрація винесе на обговорення на своїх офіційних сайтах програму із забезпечення та розвитку безбар´єрності в Запорізькій області. Обговорення триватиме до 10 жовтня. Долучайтеся, - звернувся до запоріжців Олександр Старух.
Добавлено: 27-09-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх