У Запорізькій області запрацюють спеціальні комісії для запобігання можливої гуманітарної катастрофи

Вчора, на засіданні ЗОДА обговорювались питання щодо необхідності вжиття заходів у разі загибелі водних біоресурсів у зв’язку з настанням потепління та стрімким зниженням рівня води у Каховському водосховищі.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної державної адміністрації.

Передбачається, що в громадах для подолання проблеми мають запрацювати спеціальні комісії на базі органів місцевого самоврядування. Вони мають визначити, чи є матеріально-технічна база для утилізації загиблих водних біоресурсів та облаштувати на територіях спеціальні місця для захоронення, якщо такі відсутні.    

Відмітка нормального підпірного рівня Каховського водосховища складає 16,0 м. Мертвого об’єму – 12,7 м. За інформацією Басейнового управління річок Приазов’я станом на сьогодні рівень води сягає 14,3 м. В адміністрації зазначають, що в межах міста рівень води трохи стабілізувався, але нижче за течією знаходиться на низьких відмітках.

«На сьогодні обміліли та знаходяться без води багато проток та заток, які є місцями існування та нересту водних біоресурсів. У деяких місцях риба відрізана від «великої» води. Тому, усі ці факти потрібно тримати на контролі та у разі масової загибелі водних біоресурсів, особливо з настанням теплої погоди, потрібно буде негайно ліквідовувати наслідки. Саме для цього ми створили обласну комісію, в громадах також вже мали визначити склад своїх робочих груп, до яких повинні увійти всі відповідні органи влади», - підсумував перший заступник керівника ЗОДА Геннадій Тімченко.


У Запорізькій області запрацюють спеціальні комісії для запобігання можливої гуманітарної катастрофи

Добавлено: 23-02-2023, 14:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх