До запорізьких юних гандболістів, які виїхали через війну, "придивляються" європейські клуби

Відкрита першість Запорізької області з ганболу 2021/2022

Павло Гурковський, екс-гравець гандбольних клубів ZTR, «Мотора» та національної збірної України, сьогодні — заступник директора запорізької ДЮСШ № 3 з гандболу, розповів в інтерв’ю «Паноптикону», що багато юних запорізьких гандболістів зараз продовжують підтримувати форму, перебуваючи в Європі, але їх повернення в рідне місто — під питанням.

З початком повномасштабного вторгнення більшість з майже тисячі юних запорізьких гандболістів разом з родинами виїхали з Запоріжжя або навіть з України.

Як зазначає Павло Гурковський, завдяки своєму високому рівню вихованці запорізького гандболу, які опинилися в інших країнах, в більшості змогли швидко знайти можливості для тренувань та ігрової практики. А група запорізьких гандболісток у Польщі навіть має змогу організовано тренуватися та грати під головуванням української тренерки, яка також виїхала за кордон. Однак коли ці юні спортсмени зможуть повернутися до рідного міста, і чи повернуться взагалі — велике питання.

«Це великий крок назад для всього українського гандболу, — засмучується Павло Гурковський. — Спочатку багато труднощів створили два роки пандемії та карантинів, тепер маємо ще гіршу ситуацію, коли юні спортсмени були змушені евакуюватися, розкидані по різних містах і країнах. А чимало з них, як ми розуміємо, можуть і не повернутися в Україну навіть після закінчення війни. Тим більше, до найталановитіших вже придивляються місцеві клуби. Отже, багато чого після війни нам доведеться починати „з нуля“. Але ми робимо все можливе, щоб запорізький та український гандбол жив!»

Зокрема, як повідомив Павло Гурковський, голова Федерації гандболу Запорізької області Геннадій Касай ініціював проведення вже другої відкритої першості Запорізької області з гандболу (попередню першість перед фінальним етапом перервало повномасштабне вторгнення).

На жаль, через безпекову ситуацію та від’їзд багатьох спортсменів, турнір не буде таким масштабним, як минулий, але дасть можливість відчути дух змагань юнакам гандбольної столиці та спортсменам, які виїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій області. Матчі першості заплановані на квітень та травень.

Раніше ми з'ясовували, як будувалася «гандбольна столиця» та якими були перші успіхи запорізьких команд.
Добавлено: 30-03-2023, 17:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх