"Міграційний бізнес": у Запоріжжі організували схему вивозу військовозобов’язаних через кордон

Запорізькі правоохоронці перекрили незаконний канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Про це інформує пресслужба ГУНП в Запорізькій області.

"Нелегальний «міграційний бізнес» вела група з п’яти жителів регіону", - зазначають в поліції.

Організатором був 59-річний мешканець Запоріжжя. Разом зі спільниками вони розробили схему, як підзаробити грошей на перевезенні.

"Міграційний бізнес":  у Запоріжжі організували схему вивозу військовозобов’язаних через кордон

Чоловікам призовного віку пропонувалась допомога у виготовленні підроблених документів – тимчасових військових посвідчень та довідок військово-лікарської комісії про непридатність до несення військової служби з виключенням з військового обліку.

Так, за 2000-2500 доларів США охочим "емігрувати" надавався пакет необхідних для цього документів.

"Клієнтів" зловмисники підшукували серед кола своїх знайомих. Оплату за незаконні послуги отримували або готівкою, або на банківські рахунки", - додають в поліції.

Під час обшуку виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, готові до збуту підроблені документи, кліше печаток закладів охорони здоров’я, військкоматів та інших установ і організацій, підроблені спецперепустки для пересування містом у комендантську годину, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.


Організатора схеми затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі трьом особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо повідомлення четвертому.
Добавлено: 11-04-2023, 13:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх