У Запоріжжі викрито трьох медичних працівників, які заробляли на фейковій вакцинації від COVID-19

У Запоріжжі викрито трьох членів організованої злочинної групи, які розробили схему отримання незаконного прибутку за надання послуг із недійсної вакцинації від COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Згідно з даними слідства, троє працівників однієї з приватних лікарень Запоріжжя ще до початку повномасштабного вторгнення, згідно з розробленим планом підшукували охочих отримати сертифікат за нібито проходження вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 без її фактичного проведення.

В поліції зазначили, що до складу цієї злочинної групи увійшли три працівниці багатопрофільної лікарні Запоріжжя – 38-річна адміністраторка, 28-річна лікарка-терапевт та 44-річна медсестра. Вони імітували процес введення вакцини до організму та вносили відповідні записи до журналів обліку.

Під час обшуку в робочих кабінетах фігурантів справи правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку, облікову документацію з вакцинації та інші докази злочинної діяльності. Вартість фейкового щеплення медики оцінили у суму до 5 тис. гривень з людини.

У Запоріжжі викрито трьох медичних працівників, які заробляли на фейковій вакцинації від COVID-19




«У результаті проведеного комплексу заходів задокументовано три епізоди злочинної діяльності фігуранток, пов’язаної з одержанням неправомірної вигоди за видачу сертифікатів про вакцинацію без фактичного проведення ін’єкцій. Також попередньо встановлено та зафіксовано одержання членами злочинної групи неправомірної вигоди на загальну суму понад 75 тисяч гривень, які перерахувались безпосередньо на банківські картки посередників та працівників лікарні», – повідомили у поліції.

Наразі триває досудове розслідування, а трьом зловмисницям повідомлено про підозру в скоєнні злочину.
Добавлено: 2-05-2023, 17:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх