«Раніше у мене не було навіть знайомих з України, тепер — багато друзів»: як інженер з Канади приїхав до Запоріжжя, щоб займатися волонтерством

Фото: "Panoptikon"

За весь час повномасштабної війни, до України з різних куточків світу постійно вирушає сотні волонтерів, які сповнені бажанням допомогти не просто словом, а ділом. Інженер енергетик та волонтер з провінції Альберта, що в Канаді, також вирішив допомогти українцям у боротьбі з російськими окупантами. На час своєї відпустки, волонтер Майлз Ніколсон приїхав до прифронтового Запоріжжя та долучився до БО БФ "Волонтерський центр "Паляниця".

Журналістам видання "Panoptikon" Майлз розповів, чи було йому страшно вирушати до України, яке відношення канадців до російсько-української війни та що його вразило в українцях.

Чому Ви вирішили приїхати до України?


Звісно, війна між росією та Україною постійно лунає звідусіль і пригортає увагу канадців. Так чи інакше, в Канаді мешкає велика польська та українська діаспори, а тому вся інформація з України швидко поширюється в Канаді. Я почав шукати волонтерські можливості в Україні і саме тоді побачив, що прифронтове Запоріжжя також потребує допомоги. Потім я наткнувся на Громадську організацію «Паляниця», яка має достатньо багато направлень роботи. Тоді я написав волонтерам, взяв відпустку на місяць та зрештою приїхав сюди, щоб провести його тут, допомагаючи власними руками тим, чим зможу. Я вважаю, що саме тут я зміг зробити свій внесок у перемогу України.

Чим ви допомагали у волонтерському центрі?


Я шукав де я можу буди корисним. Коли я прибув сюди, волонтери показували мені де моя допомога буде необхідна і я працював за тими напрямками. Це завжди щось різне. Крім того, це набагато краще ніж якби я прийшов в якійсь волонтерський центр та виконував якусь одну роботу. В «Паляниці» я займався плетінням основи для маскувальних сіток та безпосередньо оплітав їх маскувальною тканиною. Для мене це було не складно. Це такий новий та, звісно, сумний досвід для мене.

«Раніше у мене не було навіть знайомих з України, тепер — багато друзів»: як інженер з Канади приїхав до Запоріжжя, щоб займатися волонтерством

Фото: "Panoptikon"


Наскільки важко було подолати мовний бар’єр та чи відчуваєте ви різницю між російською та українською мовою у спілкуванні з місцевими?


Так, я розрізняю ці мови. Я взагалі не розмовляю російською, а зараз я вивчаю українську мову. Я не розмовляю українською достатньо добре, але зрозумів, що в Україні дуже багато діалектів і іноді коли я щось не розумію — прошу повторити. Але це зовсім не страшно!

Чи було Вам страшно їхати до країни де ведуться бойові дії?


Ні. Деяким волонтерам було б занадто приїхати до Запоріжжя, тому що, напевно, їм страшно. Але я сиджу тут і мені більше страшно за вас. За всіх жителів міста хто тут залишається та за волонтерів. Я побачив відношення волонтерів до своєї роботи та те, з якою пристрастю вони підходять до своєї роботи та з якою повагою ставляться один до одного.

Ваші рідні не боялись відпускати Вас до України?


Ні. Моя сім’я, друзі та найближчі родичі були радів моєму рішенню вирушити до України. Крім того, мене підтримав мій рідний брат. До цієї поїздки у мене не було жодного знайомого з України, а тепер вони у мене з’явились.


Фото: "Panoptikon"

Чи були Ви в Україні раніше?


Ні, це мій перший візити до України. Коли я їхав сюди, я був проїздом у Львові та одразу вирушив до Запоріжжя, а тому це перше місто України яке мені довелось бачити.

Наскільки питання України висвітлюється у Канаді?


Це 2 історії. Перш за все – це про безпосередню допомогу для України та відносини між приватними особами. Інший рівень – це державний. Це більше про новини роботи парламентів, урядів країн Канади та України.

На вашу думку, що відрізняє Канаду від України?


Канада має дуже багату природу і цим вона вражає світ. Я вважаю, що Україні було б чудово навчитись берегти, розвивати та доглядати свою власну природу, так само, як це роблять у Канаді.

За час вашого перебування тут, що Вас вразило в Україні?


Я вражений пристрастю людей та рівнем рішучості українців. Наскільки ви згуртовані та як ви допомагаєте один одному. До мене є багато питань від людей з Північної Америки, щодо того, які українці та якими я їх бачу у цій ситуації. Ця тема дуже хвилює громадян в моїй країні.

Напередодні інтерв’ю із журналістами "Паноптикону", Майлз разом із групою волонтерів “Паляниці” на велосипедах об’їздили острів Хортиця. Волонтери розповіли журналістам, що він був вражений мальовничістю краєвидів та природою Запоріжжя.

“Я ще повернусь сюди, до Запоріжжя. А коли Україна поверне собі Крим, я придбаю квитки та приїду на літній, пляжний відпочинок. Впевнений, що це скоро відбудеться”, – зазначив Майлз.
Добавлено: 11-05-2023, 15:01
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Juana
As we pointed out formerly, winning at this video game is prettty straightforward, just match at thee very least three of one sign (or 2 and also the wild 7). The amount they are granted will after that depend upon two elements; the match thbey match (with clubs supplying the cheapest amount and also spades tthe greatest) and alsdo the number beside the suit they have actually matched as they select the 3rd consecugive card. Several video game commands, commonly referred tto as slash commands, are turned on by being typed into thee converdsation box. Quit playing if it stops being that. And when it has been caused, players will certainly recognize where the playing card symbols and also linked figures on top of the reels enter into play. Therefore, the staying gamers still playing YGGDRASIL fulfilled their laswt day online. You'll likewise notice four playing card icons on top of the reels, wirh rising numbers next to them. Relying on just how much you bet, matching 3 or even more symbols caan be very successful. That said, PSN accounts themselves are not region-locked as well as a represent oone region can be made on a console from one more one. Some functions of specific programs are/were impaired if the software application is/was mounted on a computer system in a partticular area. Best online slots 2023 - MOJOSLOT https://medemarcas.com

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх