В СБУ оголосили про підозру чотирьом зрадникам у Запорізькій області

Фото: з відкритих джерел

В Службі безпеки України встановили особи 4 колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами так званого «Чернігівського відділення поліції УВС по м. Бердянську та Бердянському районі ГУМВС по Запорізькій області».

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА з посиланням на управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Зазначається, що зрадники брали участь у патрулюванні району та репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні. Також вони займаються пошуком членів підпілля і партизанського руху у Чернігівському районі.

«За даними слідства у Чернігівському районі мають місце непоодинокі випадки викрадення людей, до яких застосовувався психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Окрім того, вказані «псевдоправоохоронці» займаються мародерством у помешканнях осіб, які у зв’язку з окупацією виїхали. Після так званих «слідчих дій» зникають коштовності, побутова техніка та інші особисті вартісні речі громадян. Встановлено факти тиску на власників місцевих сільгосппідприємств та підприємців з метою отримання відкупних за можливість працювати», ― йдеться у повідомлені.

Дії колаборантів кваліфіковані згідно з ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
Добавлено: 13-07-2023, 15:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх