Запорізький нардеп пояснив, чому потрібні санкції проти спортсменів та спортивних чиновників РФ та Білорусі

У п'ятницю Верховна Рада підтримала персональні санкції РНБО проти представників російських та білоруських спортивних організацій.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів запорізький народний депутат, голова Федерації гандболу Запорізької області Геннадій Касай.

Він зазначив, що цього разу 36 спортивних функціонерів країн-агресорів отримали санкції від України.

«Спорт НЕ поза політикою і тим більше НЕ поза війною! Через війну в Україні постраждали десятки тисяч юних та доросли спортсменів: вбиті та поранені російськими обстрілами, змінили спортивні зали на окопи, були змушені залишити рідні міста та клуби, не мають змоги тренуватися та й взагалі жити безпечно!», — підкреслив нардеп.


Геннадій Касай як президент Федерації гандболу Запорізької області нагадав, що перед повномасштабним вторгненням у Запоріжжі гандболом займалося близько тисячі дітей, а через війну місто залишили зі своїми родинами більшість з них.

Він підкреслив, що на початку 2022 року запорізький дитячо-юнацький гандбольний турнір зібрав 36 команд та близько 400 спортсменів різного віку з усієї України. А вже цього року, за словами народного обранця, в турнірі змогли взяти участь лише 8 команд тільки із Запорізької області, включаючи дві команди дівчат, яким довелося залишити окуповані Пологи та Оріхів.

«Якщо українські спортсмени переживають всі жахи війни, то спортсмени та спортивні чиновники країн-агресорів тим паче мають відчувати на собі негативні наслідки військової агресії їхніх держав», – резюмував нардеп.
Добавлено: 17-07-2023, 16:04
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх