У Запоріжжі викрито шахрая, який обкрадав військових

У Запоріжжі повідомлено про підозру інтернет-шахраю, який привласнив гроші військовослужбовців.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Національної поліції в Запорізькій області.

До поліції надійшло повідомлення від військовослужбовця ЗСУ про те, що його ошукали інтернет-шахраї. Зазначається, що захисник наперед сплатив продавцю гроші за обраний на інтернет-майданчику прилад нічного бачення, але не дочекався ані замовлення, ані повернення коштів.

За результатами перевірки правоохоронцям вдалось встановити, що передплата за товар надійшла на банківський рахунок власника одного із готельних комплексів та була використана для сплати витрат за проживання. Таким чином, правоохоронцям вдалось ідентифікувати особу шахрая.

Ним виявися 33-річний місцевий мешканець, який неодноразово відбував покарання за майнові злочини.

«Працівники кримінальної поліції розшукали зловмисника та вилучили як речовий доказ його мобільний телефон. У гаджеті було виявлено декілька облікових записів, за допомогою яких шахрай створив у соціальній мережі інтернет-магазин із продажу неіснуючих товарів – військової амуніції та обладнання. Своїм клієнтам із числа захисників країни, за умови повної передплати товару, він обіцяв подарункові бокси. З метою конспірації кошти отримував на карткові рахунки третіх осіб, після цього на зв’язок більше не виходив та «блокував» покупців», ― йдеться у повідомлені.

Зазначається, що за цією схемою з серпня 2022 до червня 2023 року фігурант ошукав щонайменше п’ятьох військовослужбовців та «збагатився» майже на 10 тисяч гривень.

Наразі триває розслідування, а фігуранта перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів.
Добавлено: 3-08-2023, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх