1 вересня у Запоріжжі: запустити змішану форму навчання не дозволяє безпекова ситуація в регіоні

Навчальний рік у Запоріжжі та області розпочнеться дистанційно через безпекову ситуацію в області.

Про це повідомили 28 серпня, під час брифінгу щодо початку нового навчального року.

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко зазначив, що на сьогодні попри наявність у деяких шкіл найпростіших укриттів, безпекова ситуація не дозволяє відкрити школи для змішаної форми навчання, а тому на початок цього навчального року було прийнято рішення щодо дистанційної форми.

«У разі якщо безпекова ситуація буде змінюватися, ми будемо переглядати це питання. Цей процес постійний і живий. Навіть якщо школа має укриття ― є такі види озброєння при яких ракета летить до нас 40-43 секунди. На жаль, у цей час діточки просто не зможуть потрапити до укриттів», ― зазначив Юрій Малашко.

Директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна повідомила, що наразі у Запорізькій області 61% навчальних закладів вже має укриття, а половина з них повністю відповідають безпековим нормам. Крім того, триває робота, щодо створення безпечного освітнього середовища в рамках проєкту «Моя фортеця та «Моя маленька фортеця», що передбачає облаштування укриттів у школах та дитячих садочках.

За словами Людмили Бухаріної, ці проєкти будуть продовжуватися і наступного року: за державні кошти мають відпрацювати 20 проєктів, а за місцевий ― 9. Таким чином, до кінця року у Запорізькій області має з’явитися ще 29 закладів безпечного освітнього середовища.

Крім того, директорка департаменту освіти і науки ЗОВА повідомила, що наразі в області функціонуватимуть 424 школи, однак реально надавати освітні послуги зможуть лише 380 шкіл. Таким чином у 44 шкіл буде оголошено простій, враховуючи відсутність майбутнього контингенту.

«З економічної точки зору, якщо це міська школа де буде 20-30 учнів, батькам запропоновано перейти до школи у якій буде більше учнів на тій самій території. Туди, де ми зможемо зробити спроможній освітній процес і там буде достатня кількість вчителів та дітей. Тому, певна кількість шкіл, які будуть без контингенту, як правило, це школи з території, яка на сьогодні є частково окупованою ― вони будуть в простої. Ми забезпечимо фінансуванням тих вчителів, які там залишаться на простої. Контингенту там не буде, але ми рахуємо приблизно 143 тис. учнів у Запорізькій області. Вони будуть отримувати освітні послуги в 380 школах», ― зазначила Людмила Бухаріна.


1 вересня у Запоріжжі: запустити змішану форму навчання не дозволяє безпекова ситуація в регіоні
Добавлено: 28-08-2023, 18:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх