Навчання під час повітряних тривог: в Запорізькій ОВА прокоментували рішення Ради Оборони Запорізького регіону

Фото: ЗОВА

Освітній процес у Запоріжжі буде тривати безперервно навіть під час повітряних тривог.

Про це вчора, 26 вересня, повідомили під час брифінгу голови Запорізької ОВА Юрія Малашко та очільниці обласного Департаменту освіти Людмили Бухаріної.

Вони озвучили остаточне рішення Ради Оборони Запорізького регіону щодо організації навчального процесу у школярів, згідно з яким, засновники та керівники закладів мають забезпечити належні організаційні умови відповідно до складових безпечного процесу навчання в дистанційній формі.

Директорка Департаменту освіти Людмила Бухаріна зазначила, що під час дистанційного навчання вчителі можуть працювати з дому, а адміністрація школи не має права вимагати їх присутності у закладі освіти. Відповідно працівник має право самостійно обирати місце своєї роботи та несе відповідальність за забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на ньому. У випадку, якщо вчитель веде уроки дистанційно із закладу освіти, у цьому випадку відповідальність за безпеку лежить на школах.

Своєю чергою, відповідальність за створення безпекового середовища учнів під час дистанційного формату на себе беруть батьки.

Людмила Бухаріна додала, що керівники та власники закладів загальної середньої освіти мають спільнотою разом з батьківською опрацювати алгоритм та порядок участі дітей в освітньому процесі під час оголошення повітряної тривоги враховуючи дотриманням безпекових умов.

«Дистанційна освіта передбачає синхронний та асинхронний формати. Школярі мають змогу не лише приєднатись до уроку в режимі реального часу, а й переглядати відео-контент та виконувати змістовні завдання», ― зазначила очільниця обласного Департаменту освіти.

Нагадаємо, міська влада Запоріжжя підготувала запити до відповідних служб, щодо можливої зміни алгоритму дій вчителів під час повітряних тривог.
Добавлено: 26-09-2023, 10:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх