Запорізька область отримала 3 сучасні машини швидкої з Німеччини

Три сучасні повністю укомплектовані хірургічно-реанімаційні автомобілі отримали 7 березня медзаклади Запорізької області від німецьких благодійників. Вони будуть передані військовому госпіталю, центру первинної медико-санітарної допомоги Новомиколаївської та Комишуваської громад, а також медикам Павлівської громади. Про це повідомляє «Відбудова. Запоріжжя».

Таку допомогу запорізьким громадам надали пожежна частина в окружному місті Бергхайм, муніципалітет та особисто мер Бергхайма Фолькер Міселер, ротарі-клуб Райн-Ерфт (RC Rhein-Erft), Lions Club Bergheim-Erft та Німецький Благодійний Фонд Синьо-Жовтий Хрест (Blau-Gelbes Kreuz e.V).
Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров та очільниця «Ротарі клуб «Запоріжжя-Хортиця» Олена Сопіна. Фото: «Відбудова. Запоріжжя»

Залучила іноземну допомогу та забезпечила доставку реанімаційних автомобілів в Запоріжжя організація «Ротарі клуб «Запоріжжя-Хортиця», яку очолює волонтерка Олена Сопіна.

В коментарі «Відбудові. Запоріжжя» Олена Сопіна повідомила, що німецькі благодійники також передали апарат УЗД для Павлівської громади. За словами волонтерки, Запоріжжя в найближчому майбутньому отримає ще одну машину швидкої з Німеччини.

На передачі реанімаційних автомобілів запорізьким медикам був присутній начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Він відзначив, що область має значну потребу у спеціалізованій техніці, тому така діяльність волонтерів та благодійників є особливо важливою.




Хірургічно-реанімаційні автомобілі передані на потреби Запорізької області. Фото: «Відбудова. Запоріжжя»

Два тижні тому зустрічалися з представниками громад Запорізької області — і один з основних запитів, які ми чули — це спеціалізована техніка. За нашими підрахунками, ми потребуємо зараз близько 200 одиниць техніки: починаючи швидкими, закінчуючи автовишками та сміттєвозами. У нас є гарний досвід комунікації з містами та громадами ЄС, тому ми направили майже до 70 міст Євросоюзу прохання надати нам вживану техніку, — розповів Федоров.

Проте, за його словами, швидкі, які передавали 7 березня Ротарі клаб «Запоріжжя-Хортиця» знайшли самостійно, за а своїми каналами комунікації.

Ротарі клаб «Запоріжжя-Хортиця» самостійно за своїми каналами комунікації змогли знайти автівки швидкої допомоги, три з яких ми сьогодні вже передали медикам. Зокрема військовому шпиталю, для якого кожна хвилина і навіть секунда затримки є вкрай критичними. Важливо, що передана сьогодні техніка повністю укомплектована і вже завтра може стати до роботи! — резюмував очільник ЗОВА.


У заході взяв участь начальник Запорізької районної військової адміністрації Олег Буряк, який був залучений у організацію доставки реанімаційних автомобілів. Він зазначив, що близькість запорізьких громад, особливо — сільських, до лінії фронту, ускладнює забезпечення їхньої звичайної життєдіяльності. Тому наявність додаткової сучасної медичної техніки значно поліпшить роботу місцевих лікарів та збереже життя і здоровʼя сотням мешканців цих громад.

Фото: «Відбудова. Запоріжжя»
відбудова, авто, волонтерство
Добавлено: 7-03-2024, 16:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх