Першу підземну школу побудують у Запоріжжі в 2024 році

У Запоріжжі планують побудувати нове шкільне бомбосховище площею 2000 м2, розраховане на тисячу людей.

До кінця цього року в Запоріжжі будуватимуть школу-укриття, яке повністю знаходиметься під землею до кінця цього року. Про це повідомляє директорка департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк у коментарі «Перший Запорізький».

Проєкт реалізуватимуть за фінансування Литви. Саме запорізький заклад цього типу може стати першим побудованим в Україні.

Запорізький міський департамент освіти та науки подавав пропозиції трьох навчальних закладів. Сторона, що фінансуватиме проєкт, обрала одну зі шкіл у Хортицькому районі Запоріжжя.

«Попередньо, наш заклад відібраний до участі. Представники організації, що опікуються цим проєктом, вже звернулися офіційним листом до Міністерства освіти. Куратором цього направлення є екс-міністерка освіти Ганна Новосад, – розповіла Юлія Погребняк

Біля Хортицької школи під землею збираються збудувати окрему споруду підземного сховища великої площі. Будівництво мають завершити в кінці осені 2024 року.

Литва вже відбудувала кілька освітніх закладів в Україні. Наприклад, партнери повністю відновили зруйновану школу в Бородянці, дитячий садок в Ірпені та планують відновити школу в Бучі.

Заступник міського голови Анатолій Васюк розказав, що проєкт підземної школи вже погоджений Міністерством освіти та науки України. Також розглядають два проєкти підземних шкіл у Вознесенівському районі, – повідомляє ЗаБор.

Нагадаємо, Паноптикон писав, чи чекати в Запоріжжі на укриття у школах до кінця війни.
укриття, відбудова, школа, Запоріжжя, Хортицький район, повномасштабна війна
Добавлено: 15-02-2024, 16:24
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх