Задержанного «тризубовца» в Запорожье морят голодом

В сети опубликовано обращение одного из «тризубовцев», задержанных по обвинению в отпиливании головы памятнику Сталину у здания Запорожского обкома КПУ.


Обращение Василия Лабайчука к Генеральному прокурору Украины Виктору Пшонке и Уполномоченному Верховной Рады Украины по правам человека Нине Карпачевой на своем блоге опубликовала журналист и правый активист Алена Белозерская.

В частности, в своем обращении Василий Лабайчук пишет:

«Мене, Лабайчука Василя Івановича, було затримано в с. Красносільці Збаразького району Тернопільської області 9 січня 2011 року без жодних пояснень та складання протоколу про затримання. Після цього мене почергово доставляли до Збаража, Івано-Франківської області, потім – до Запоріжжя, де мене без адвоката допитували працівники МВС та СБУ. Коли я запитував, чи можу я отримати допомогу адвоката, ці працівники говорили: «Адвокат тобі не потрібний» й примусили підписати заяву про це. Лише на десятий день зо дня затримання мені дозволи зателефонувати моєму батькові, щоби повідомити його де я та що зі мною».

«19 січня 2010 року мене доставили до Жовтневого райсуду міста Запоріжжя, де певний час тримали в спеціальному приміщенні під охороною. Потім мене примусили поставити свій підпис про ознайомлення з документом під назвою «Постановление» Цей документ виконаний не українською мовою, яка є моєю рідною. З цього документу я ледь зрозумів, що суддя Свєтліцкая В.Н. «избрала» для мене «меру пресечения» – «содержание под стражей в СИЗО г. Запорожья».

«Але, всупереч «постановлению», мене до «СИЗО» не доправили й до цього часу продовжують утримувати в приміщенні Заводського райвідділку МВС міста Запоріжжя, в приміщенні, яке в народі охрестили «абізьяннік». При цьому у мене немає ані належної білизни, ані предметів особистої гігієни. Їжу мені надають раз на добу, а часом раз на дві доби.

Говорячи про це, я не скаржуся, але констатую факти, як вони є.

Лише 20 січня 2011 року приблизно о 16:30 до мене допустили адвоката Віктора Ніказакова».

Напомним, 28 декабря группой лиц была отпилена голова у памятника Сталину в Запорожье. Позже появилась информация, что ответственность за совершенное на себя берет неизвестная мобильная группа ВО «Тризуб». Начиная с 10 января по западным областям Украины прокатилась волна арестов представителей упомянутого всеукраинского объединения.

{odnaknopka} 

Добавлено: 24-01-2011, 13:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх